Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Saskia Bellwinkel en mijn interesse voor dieren is er al zo lang ik me kan herinneren. Mijn fascinatie voor het gedrag van dieren en het trainen ervan heb ik ook al een hele tijd. Ik heb nooit een hond gehad dus daar heb ik me niet op uit kunnen leven, maar ik had wel andere dieren…. Katten en konijnen. Niet de meest voor de hand liggende dieren om te gaan trainen. Maar ik ben wel van het experimenteren en uitproberen dus dat heb ik dan ook gedaan.

Met mijn eerste konijn die ik kreeg ben ik al begonnen met ’trainen’. Tussen haakjes, want trainen was het eigenlijk nog niet. Ik deed hem aan een tuigje en liep er achter aan, eigenlijk leek het meer op het jagen over hindernissen heen.

Daarna heb ik nog meerdere konijnen gehad en ik heb me steeds verder ontwikkeld. Ik heb de zogenaamde konijnensport ‘kaninhop’ beoefend totdat ik me besefte dat dit misschien niet de meest diervriendelijke manier was en doordat ik in die tijd ook in aanraking kwam met ‘clickertraining’ en ‘vrijheidsdressuur’ bij paarden ben ik dit gaan uitproberen op mijn konijnen. En dat beviel ontzettend goed. In plaats van voor de druk weg te gaan en over de hindernissen te springen had ik het idee dat ik echt samen werkte met mijn konijnen. Hun vertrouwen in mij groeide en ik kreeg zowaar hele tamme en enthousiaste konijnen.

Op een gegeven moment ben ik hier filmpjes van gaan maken en op YouTube gaan plaatsen, ik kreeg erg veel enthousiaste reacties!

Ik heb daarna ook nog een vierjarige opleiding Dier&Gedrag gevolgd en zo heb ik me steeds verder ontwikkeld en verbeterd en zo ook theoretisch meer begrip gekregen, een beter en helderder plaatje en meer doelgericht.

Door de combinatie van theorie en praktische ervaring heb ik bereikt waar ik nu ben. Ik heb verschillende konijnen gehad en dat is ontzettend leerzaam. Ik heb konijnen van een opvang, direct van mensen, van fokkers gehad. Met allemaal een zeer verschillend verleden. Juist daardoor heb ik niet alleen veel van het trainen zelf geleerd maar ook van het wezen konijn en van de verschillende karakters en gedragingen. En nog steeds!


In dit filmpje van 2 minuten komen 30 trucs voorbij, zo krijg je een indruk wat allemaal mogelijk is.

Waarom deze site?

Doordat konijnen ontzettend zijn ondergewaardeerd -en nog steeds- wil(de) ik met mijn filmpjes een statement maken; konijnen zijn helemaal niet dom! Konijnen horen niet de hele dag in een klein hokje te zitten waar ze in 2 sprongen weer aan de overkant zijn. Dat zou je ook niet met je kat doen, terwijl die nog veel meer slaapt op een dag ook. De onwetendheid van mensen is ongelooflijk slecht voor het welzijn van veel dieren.

Ik wil graag laten zien wat een geweldige dieren konijn eigenlijk zijn, dat ze niet alleen leuk zijn voor kinderen en dat je er meer mee kan doen dan je denkt! Dat het geen knuffeldieren zijn, maar ook geen kijkdieren! En dat trainen het leven van konijnen verrijkt. Ik hoop op deze manier een steentje mee te kunnen dragen voor een beter konijnenwelzijn en daarnaast mensen vooral te motiveren om lekker bezig te zijn met zijn konijn door middel van trainen. Maar ook om mensen echt te kunnen helpen zodat zij zelf aan de slag kunnen gaan.

Reageren is niet mogelijk